+38 (068) 69 65 060
Меню
Судини на обличчі, що робити?

Судини на обличчі, що робити?

9 вересня 2020
ПОДІЛИТИСЬ

Що таке купероз?

Купероз - це стан, що проявляється почервонінням шкіри в деяких ділянках, пов‘язане з особливістю судинної стінки. Внаслідок того, що стінка судин стоншена, кров під тиском збільшує діаметр судинної стінки та на шкірі зовні можна помітити значну гіперемію та судинні зірочки.

Судини на обличчі, що робити?-_1


Еритематозна форма розацеа зумовлює не лише неприємний естетичний ефект, а й проблеми з кровопостачанням шкіри. Це своєю чергою за собою тягне такі наслідки як сухість шкіри, чутливість, недостатнє насичення дерми поживними речовинами, що з током крові наповнюють шкіру.


При лікуванні куперозу часто залучають суміжних терапевтичних спеціалістів для точної диференційної діагностики та постановки остаточного діагнозу. Надалі терапію проводять при потребі комплексно вилучаючи етіологічний фактор та в заключенні застосовують косметичні засоби для усунення наслідків захворювання.


Причини появи судинних зірочок.

Еритематозно-телеангіектатична форма розацеа найчастіше проявляється у людей зі світлою шкірою та у людей з артеріальною гіпертензією. Існують також інші фактори, які стимулюють появу судинних зірочок. Сюди відносять:


  • спадковість;
  • значне перебування під прямими сонячними променями;
  • кліматичні умови перебування;
  • шкідливі звички (куріння, надмірне вживання алкоголю);
  • хвороби ендокринологічного характеру чи інфекційні захворювання;
  • інші захворювання, що супроводжуються порушенням роботи внутрішніх органів;

Інколи етіологічними факторами судинних зірочок можуть бути важкі хвороби, які потрібно негайно діагностувати, щоб уберегти життя людини. Тому при появі судинних зірочок на тілі важливо звернутись до лікаря для діагностики організму. Ще одні фактори, які спричиняють загострення куперозу супроводжують нас щодня, це:


  • гаряча їжа, гарячі напої;
  • алкоголь (біле, червоне вино);
  • гострі страви;
  • вплив на організм високої температури навколишнього середовища та сонячне опромінення (важливо пам‘ятати про сонцезахист щодня);
  • лазні, прийом гарячої ванни, сауни;
  • скрабуючі засоби для шкіри з великими дисперсними речовинами;
  • вмивання холодною водою;


Проте навіть при усуненні вище зазначених факторів існує певна ймовірність, що судинні зірочки можуть і надалі приносити дискомфорт та невпевненість.


Саме лікар - косметолог допоможе підібрати оптимальний метод боротьби з судинними зірочками та підібрати догляд для шкіри, який буде захищати її від впливу зовнішніх та внутрішніх факторів, що провокують купероз.


Як прибрати судини на лиці?

Судинна сітка на лиці займає немалу площу. Вона життєво необхідна для обміну речовин між тканинами, наповнення їх киснем та вітамінами. Тому прибрати судини на лиці повністю неможливо, але цілком можливо зробити їх непомітними та вирівняти зовні тон шкіри.


Для цього потрібне лікування як зовні, так і зсередини. Діагностувати які вітаміни необхідні вашому організму, поміняти догляд за шкірою обличчя та скористатись послугами апаратних методик для зміцнення судинної сітки можна у лікаря-косметолога. При цьому виключаються обов‘язково фактори, які провокують виникнення куперозу, а саме:


  • гостра і гаряча їжа та напої;
  • алкоголь та куріння;
  • використання сауни чи лазні;
  • різка зміна температури;
  • Процедури для зменшення судинної сітки.


Судинна сітка, яка має стоншену судинну стінку легко піддається терапевтичному впливу. Процедурами, які вважаються ефективними у лікуванні куперозу вважають склерозування судин, а також видалення судин жовтим лазером. Останній є абсолютно безпечний та ефективний метод усунення судинних зірочок і розацеа.

Судини на обличчі, що робити?-_2



Та більше того процедура видалення судин жовтим лазером покращує загальний стан шкіри на ділянках, де проводилась процедура. Боротьба проти куперозу лазером і зміною певних харчових і шкідливих звичок допоможе залишити вас почуття невпевненості через гіперемію обличчя.


Чи ефективний крем від судинної сітки на обличчі?

Існує думка, що засобами для зовнішнього застосування можна повністю забрати судинну сітку. На жаль лікування лише кремом не дасть повноцінного ефекту, тому що компоненти крему не зможуть повністю зміцнити судинну стінку та забрати почервоніння. Концентрації активних речовин, які входять в склад кремів можуть вирівняти тон обличчя, зменшити почервоніння, але забрати вже сформовану судинну сітку їм не під силу.


Ефективність крему виправдовується в тому випадку, якщо його поєднувати разом з більш впливовими методами (лазер, склерозування судин) та для того, щоб підтримувати шкіру після курсу процедур лазером для подальшого кращого результату. В такому випадку крем буде зберігати довготривалий ефект і допоможе швидше вирівняти тон шкіри.