+38 (068) 69 65 060
Меню
Чому випадає волосся?

Чому випадає волосся?

5 січня 2021
ПОДІЛИТИСЬ

У кожної людини є бажання мати красиве, густе, блискуче волосся. Особливо це стосується молодих дівчат та жінок. Але інколи бажання не дорівнюють реальності.


Тому що майже кожна друга жінка на цій землі має чи мала проблему з випадінням волосся. В ці моменти виникало велике бажання підстригти волосся коротко, щоб візуально воно виглядало густіше та доглянуте або й зовсім опускались руки. Але варто пам‘ятати, що у комплаєнсі з лікарем-трихологом можна не тільки вилікувати випадання волосся, але й надалі підтримувати його у здоровому стані. 


Випадіння волосся - коли потрібно починати хвилюватися?


Випадіння волосся досить делікатна тема, тому що залишати повсюди за собою слід волоссям, що випадає - не зовсім приємне явище як для людини, у якої така проблема, так і для навколишніх.


Починати хвилюватись не потрібно, бо хвилювання - це одна з причин, яка впливає на ріст волосини, її міцність, тому це може простимулювати ще більше випадіння волосся.


Якщо ви помічаєте, що після сну на подушці після вас залишається багато волосся, або після миття голови у душі змивається велика кількість волосин, чи помітили у себе значне проріджування волосся і від цього вам не комфортно, то знову ж таки, хвилюватись не потрібно, а необхідно звернутись до лікаря - трихолога для діагностики вашої проблеми та способів її вирішення.


Варто пам‘ятати, що у нормі кожного дня випадає волосся у кількості 50-100 волосин. Це фізіологічний процес, якого не потрібно боятись, тому що на місці волосини, що випала виростає нове здорове волосся.


Чому випадає волосся у жінок?

Питанням випадіння волосся зазвичай більше цікавляться жінки, це і не дивно, адже у жінок є більше факторів що можуть сприяти випадіння волоссю. Взяти до прикладу вагітність та народження дитини. Під час вагітності волосся зазвичай густе, блискуче, міцне. Цьому можна завдячити гормонам, що виплескуються під час вагітності з більшою силою.


А от після народження дитини волосся різко починає випадати. Це також може бути варіантом нормальної фізіології, адже гормональний фон після виношування дитини змінюється і відповідно волосся, що всю вагітність дарувало вам радість частково випадає. Але при нормальних загальних аналізах, вітамінізованому харчуванні на місці волосся, що випало виростає нове.


Ще виділяються декілька факторів впливу на випадіння волосся:


  • Патологічні зміни гормонального фону, які необхідно коригувати разом з лікарем - ендокринологом. Сюди ж відноситься цукровий діабет та захворювання щитоподібної залози;
  • генетична схильність до рідкого волосся, тому може здаватись, що воно випало, але кількість волосяних цибулин, що були закладені нам генетично не зміниш. Тут вже необхідне втручання лікаря, що займається пересадкою волосся;
  • неправильне харчування. Взагалі їжа, яку ми вживаємо щоденно має велике значення не лише для зовнішнього вигляду, але й для здоров‘я організму в цілому. Недостатня кількість жирів, вітамінів, мікроелементів, надмірна кількість в раціоні білку чи спортивне  харчування, протеїнові коктейлі та протеїнові батончики (в яких, між іншим, багато цукру), низькокалорійні дієти, голодування, глюкоза натще - це все має великий вплив на випадіння волосся;
  • шкідливі звички (куріння, алкоголь, наркотики);
  • анемія, особливо залізодефіцитна, сприяє алопеції;
  • перенесені інфекційні захворювання;
  • довготривале вживання медикаментів, особливо антикоагулянтів;
  • перенесений стрес чи психіатричні захворювання;
  • аутоімунні захворювання, метаболічний синдром чи онкологічні захворювання, в тому числі хіміотерапевтичне лікування новоутворень;


Ці та ще багато чинників, які можуть в сукупності стимулювати виникнення алопеції, визначаються на консультації у лікаря - трихолога.


Чому випадає волосся у підлітків?


У підлітковому віці особливо підвищена тривожність стосовно зовнішності, в тому числі проблемі випадіння волосся. У підлітків, які переживають період становлення інтенсивних змін організму також є певні причини, що сприяють зменшенню кількості волосся. Сюди відносять:


  • постійний стрес, тривога, булінг зі сторони однолітків можуть бути причиною психологічних проблем і, як наслідок через стрес - випадає волосся;
  • інтенсивний гормональний сплеск (підвищений рівень андрогенів може бути причиною випадіння волосся);
  • неправильне харчування (фаст-фуд та інші не зовсім корисні харчові продукти;
  • шкідливі звички, адже саме в підлітковому періоді так цікаво все спробувати;
  • Ці та частина з вище перерахованих причин є стимуляторами швидкої втрати кількості волосся;


Яких вітамінів не вистачає, коли випадає волосся?


Важливою складовою харчування для здорового волосся є достатня кількість вітамінів. Адже їх нестача в раціоні впливає на ріст волосини, її цикл. Варто звернути увагу на вітаміни групи В, вітамін А, Е. Також важливим показником, на якого слід звернути увагу при випаданні волосся є залізо крові.


Для того, щоб вияснити, яких саме вітамінів чи нутрієнтів не вистачає для вашого волосся лікар - трихолог призначає відповідні дослідження, що допоможуть вияснити першопричину.


Хто такий лікар - трихолог?


Лікар - трихолог - це спеціаліст, що займається діагностикою та лікуванням волосся. Попередній запис до лікаря - трихолога допоможе вам у розв'язанні питань, що вас цікавлять стосовно здоров‘я вашого волосся. Також, якщо вам необхідна рекомендація стосовно догляду за шкірою голови та волоссям то лікар - трихолог з радістю надасть вам необхідну інформацію.