+38 (068) 69 65 060
Меню
Целюліт, прощавай!

Целюліт, прощавай!

28 червня 2019
ПОДІЛИТИСЬ

Целюліт, прощавай!

Целюліт - ніби “монітор”, який сигналізує про порушення певних фізіологічних процесів в організмі людини та про певні зміни в сполучній тканині шкіри через уповільнення обмінних процесів. І як показують останні опитування, з проблемою “апельсинової шкірки” стикаються 89% українських жінок віком від 16 років. А після цього починаються виснажливі дієти та різноманітні знущання з себе… Та чи ефективні такі “старання”?


Пояснимо більш доступно: відразу під шкірою розташована пухка сполучна тканина. Вона складається з жирових клітин (джерело енергії), фібробластів (виробники колагену), колагенових і еластинових волокон (які складають “пухку сіточку”) та міжклітинного матеріалу (своєрідного гелю, який з’єднує всі елементи між собою).


Як тільки целюліт починає розвиватись, у першу чергу страждають рідини, що омивають усі клітини тіла. Дисбаланс спостерігаємо в сповільненні циркуляції лімфи та порушенні мінерально-тканинного балансу (нестача натрію і калію).


Отож целюліт - це відсутність рясного кров’яного потоку, закупорення судин, що не дає змоги ефективно виводити токсини з організму, та порушення в роботі лімфатичної системи. 


Як розпізнати целюліт?


Ззовні целюліт проявляється у вигляді надмірної пухкості тіла, зміні рельєфності, деформації тканин, втраті еластичності шкіри, невеликих непривабливих складках у зоні колін, стегон та сідниць. У запущених випадках ці деформовані жирові утворення вкриваються зморшками та глибокими складками. Уражені зони часто болять при натисканні, відчувається набряк та “камінчики” під шкірою.


Існує помилкове твердження, що целюліт - це зайва вага. Насправді це два кардинально різні поняття. Целюліт вражає жінок будь-якої комплектації. До того ж стрункі дівчата інколи відчувають цю проблему більш гостро, оскільки вони не мають зайвої жирової маси, яку можна усунути при корекції фігури. Тому втрата зайвої ваги не гарантує позбавлення від целюліту.


Щодо внутрішніх проблем, то поява целюліту значною мірою залежить від душевного стану людини. Постійний стрес, перевтома та дефіцит нових вражень розбалансовує організм людини, змушує шукати задоволення в їжі та шкідливих звичках. А непривабливий вигляд у дзеркалі (коли проблема вже присутня) лише поглиблює депресію.


Причини розвитку целюліту

Целюліт з’являється поступово. Тому аби ефективно з ним боротись, варто проаналізувати причини його появи від початкових стадій до найважчих випадків. Умовно всі фактори, які впливають на виникнення “апельсинової шкірки” можна розділити на дві групи - фізіологічні (незбалансоване харчування, відсутність фізичних навантажень, порушення кровопостачання) та психологічні (лінь, перевтома, емоційне вигорання).


1. Незбалансоване харчування.

Звівши до мінімуму шкідливу їжу у своєму щоденному раціоні, можна не лише позбутись від целюліту, але й покращити стан шкіри, який тісно пов’язаний зі здоров’ям кишківника. До прикладу, солодкі тістечка насичують організм пальмовою олією, яка поступово накопичується в організмі. Фаст-фуд - джерело шкідливих жирів та трансжирів, які руйнують серцево-судинну систему. Газовані напої містять в своєму складі великий відсоток цукру та хімічних домішок. Білий хліб, який випікають на основі дріжджів, людський організм майже не засвоює. А сіль викликає затримку рідини в організмі та сповільнює циркуляцію лімфи.

2. Лінь.

Після важкого робочого дня лежите на канапі та дивитесь улюблений серіал? Значить за декілька років целюліт стане Вашим вірним супутником. Постійна сидяча робота сповільнює обмінні процеси в організмі, що провокує виникнення целюліту.

3. Гормональні порушення.

Надлишок естрогену в організмі теж викликає затримку води в організмі. Якщо лікар-косметолог виявив таке порушення, то лікування проводять спільно з ендокринологом.

4. Порушення кровопостачання.

А Ви знали, що занадто тісна білизна або спокуслива сукня меншого розміру робить Вас привабливішою лише на один вечір? Обираючи одяг не за розміром, ми порушуємо природний кровообіг в організмі, що, відповідно, теж стає причиною появи “апельсинової шкірки”.

5. Стрес.

Стрес та втома посилюють вироблення кортизолу - гормону, який відповідає за вуглеводний рівень в організмі. Його надлишок спричиняє затримку води в організмі через підвищену проникність капілярів та впливає на підвищення цукру в крові.

4 стадії целюліту та способи їх лікування

Ефективність лікування залежить від того, наскільки правильно лікар-косметолог визначить проблему. Існує 4 стадії розвитку целюліту:


1. М’який набряк.

На цьому етапі зміни ще малопомітні, шкіра гладка, без горбків. А якщо сильно натиснути долонями на шкіру, з’являється невеличка рельєфність. На цьому етапі достатньо збалансувати харчування, виключивши з раціону продукти, які гальмують обмін речовин та затримують виведення рідини.

2. Щільний набряк.

Набряклість стає помітною, відбувається ущільнення в жирових клітинах. Якщо напружити м’язи, горбистість стає помітною. На цьому етапі розпочинають професійне лікування. Найкращий варіант - апаратна корекція фігури ICOONE. За допомогою спеціальних насадок фахівець рівномірно розподіляє вакуум по тілу. Вакуум починає проробляти глибокі шари шкіри, активізує лімфодренаж. А світлодіодний та інфрачервоний лазери руйнують жирові клітини, адипоцити, проникаючи на глибину. Так відбувається поступове виведення жиру з організму людини.

3. “Апельсинова кірка”

Обсяг жирових клітин дедалі збільшується, потовщуються перегородки між ними. Якщо захопити пальцями шкіру, то вже можна відчути її вузлуватість та в’ялість. На цьому етапі спеціалісти здійснюють сильніший та довготриваліший вплив на тіло пацієнта.

4. Целюлітні горбки.

Критична стадія. З’являється синюватість, уражені ділянки холодні та тверді, а під час дотику людина відчуває сильний тупий біль. До кінця подолати проблему на цій стадії можна лише хірургічним шляхом. 


Отже, навіть якщо целюліт вдалось подолати шляхом косметологічних процедур - закріпити позитивний результат слід правильним харчуванням та регулярною фізичною активністю. А нормалізувати психоемоційний стан допоможе відпустка або вечірня прогулянка з друзями.