+38 (068) 69 65 060
Меню
Як позбутися розтяжок після вагітності?

Як позбутися розтяжок після вагітності?

29 червня 2020
ПОДІЛИТИСЬ

Вагітність - це чудовий період. Жінки у цей час мають особливо прекрасний вигляд. Шкіра під час вагітності у більшості жінок стає чиста та має свіжий вигляд, а волосся блискуче та густе. Але є і неприємна сторона, яка може спричинити психологічний дискомфорт у жінки - це поява розтяжок на тілі.


Логічно, що зі зміною розмірів тіла, збільшенням ваги шкіра зазнає розтягнення. І як пощастило тим жінкам, яким генетично передалась шкіра, яка не утворює розтяжок. Але не варто засмучуватись тим, у кого є розтяжки, адже лікарі - косметологи знають як їх попередити чи усунути.


Як виглядають розтяжки при вагітності?

Є певні відмінності появи розтяжок у вагітних жінок та жінок, які зазнали зміни у масі тіла. У вагітних жінок наявні так звані «стрії вагітних», які найчастіше локалізуються на животі, у цей час, коли у жінок при збільшенні маси тіла розтяжки з‘являються одночасно та бедрах, животі, сідницях, руках.


У вагітних стрії появляються зазвичай на третьому триместрі та супроводжуються незначним свербежем та почервонінням ділянок стрій. Не виключення, що розтяжки можуть також появитись на грудях, внаслідок збільшення молочних залоз.


Зі збільшенням часу від появи розтяжок, вони депігментуються, а саме: з червонуватого відтінку переходять у білий та втрачають відчуття свербіння. Важливо знати, що вони не несуть небезпеки матері чи плоду, а мають лише естетичний дискомфорт.


Лікування розтяжок після вагітності.

Одним з найбільших мінусів лікування розтяжок у вагітних - це протипоказ до різних апаратних методів. Тому необхідно якомога більше набратись терпіння та насолоджувати вагітністю без концентрації уваги на естетичних дефектах. А вже після періоду вагітності та лактації можна починати ефективну боротьбу з розтяжками.


Колективною роботою з лікарем - косметологом можна досягти максимального ефекту в усуненні розтяжок на животі після вагітності. Одним з найбільш ефективних методів боротьби з розтяжками є лазерне шліфування. Досить болюча процедура, але водночас результативна. Методика корекції фігури ICOONE також заслуговує уваги.


Вона допоможе не лише з усуненням «розтяжок вагітності», а й усуненням зайвих кілограмів, набраних під час вагітності. Не обходимо стороною також плазмотерапію, яка дуже добре зарекомендувала себе у боротьбі з розтяжками. Під час вагітності можна застосовувати зовнішні засоби для попередження стрій чи уникнення прогресування розтяжок. З цими засобами потрібно консультуватись з лікарем - косметологом.


Профілактика розтяжок при вагітності.

Хоча під час вагітності вся увага повинна бути зосереджена на власному здоров‘ї та здоров‘ї немовляти, важливо також не забувати про профілактику розтяжок. Особливо перед вагітністю та у першому триместрі вагітності.


Достатнє вживання вітамінів, правильне, здорове харчування, зволожуючі креми та зручний одяг значно сприяють попередженню розтяжок під час вагітності.


Але навіть якщо у вас з‘явились розтяжки під час вагітності, не потрібно впадати у відчай, а просто пам‘ятайте, що лікарі - косметологи після вашої вагітності та припинення лактації допоможуть вам у боротьбі з розтяжками.